Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odana počast Omišanima poginulim u Domovinskom ratu

28.04.2020.

13:10

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom 27. obljetnice pogibije 16 Omišana koji su na dubrovačkom ratištu stradali tijekom Domovinskog rata gradonačelnik Mato Franković, predsjednica Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak i gradski vijećnik Blaž Pezo kod spomen obilježja u Mokošici položili su vijence i zapalili svijeće.

Predstavnici Grada Dubrovnika na taj način odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Omiša, ali i svim braniteljima koji su stradali braneći hrvatski jug u Domovinskom ratu.

S obzirom na trenutnu situaciju borbe s epidemijom i propisane zdravstvene mjere, predstavnici Grada Dubrovnika također su položili vijence u ime Grada Omiša i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiša, koji zbog novonastalih okolnosti nisu prisustvovali ovogodišnjem obilježavanju.

Prigodnu molitvu u spomen na stradale Omišane održao je don Ivica Pervan iz Župe Presvetog Spasitelja Mokošica prisjećajući se na taj način žrtava, njihovih obitelji, ali i svih stradalih na području grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.