Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odana počast stradalima na potonuloj "Aurori"

06.05.2019.

19:41

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i konavoski načelnik Božo Lasić odali su u ponedjeljak u gruškoj luci počast žrtvama jedne od najvećih pomorskih tragedija u novijoj povijesti Dubrovnika i Hrvatske.

 

Naime, na današnji dan prije 27 godine dogodila se jedna od najvećih pomorskih tragedija u novijoj dubrovačkoj povijesti kada je pri potonuću broda "Aurora" živote izgubilo desetoro ljudi, među njima i troje maloljetne djece.Do sudara Jadrolinijog trajekta "Ilirija" i Atlasovog broda došlo je 6. svibnja 1992. u gruškoj luci. "Aurora" je iz još okupiranog Cavtata prevozila 96 putnika i članova posade.

Pri potonuću broda živote su izgubili Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum.

Tok prilikom istaknuto je kako je dogovoreno postavljanje spomen ploče u gruškoj luci kako imena žrtava nikada ne bi pala u zaborav.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.