Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odbačena i druga žalba za javnu nabavu gradske rasvjete

09.09.2022.

12:48

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Rekonstruiran sustav javne rasvjete Mokošice

Rekonstruiran sustav javne rasvjete Mokošice

Foto: Grad Dubrovnik / -

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbacila je žalbu na dokumentaciju o nabavi žalitelja Elektrokovina Plus, izjavljenu 5. rujna u otvorenom postupku postupku javne nabave Rekonstrukcija i modernizacija javne rasvjete grada Dubrovnika.

Postupak javne nabave uredno je nastavljen, a otvaranje ponuda predviđeno je za utorak 13. rujna u 9 sati.

DKOM je 8. rujna odbacio predmetnu žalbu kao neurednu, čime je ponovno potvrđena ispravnost postupka javne nabave koju Grad Dubrovnik kao naručitelj provodi u ovom predmetu.

Podsjetimo, DKOM je 23. kolovoza 2022. odbacio prvu podnesenu žalbu na dokumentaciju o nabavi žalitelja TEP d.o.o., a ista je također odbačena kao neuredna, odnosno kao nepravodobna i neutemeljena.

Projekt cjelovite rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete obuhvaća 3739 zastarjelih rasvjetnih tijela na širem gradskom području. Novčana ušteda na troškovima električne energije koja će se postići ovom rekonstrukcijom, u odnosu na zatečeno stanje, veća je od dva milijuna kuna na godišnjoj razini, a dodatno će se značajno smanjiti i troškovi održavanja sustava. Grad Dubrovnik predmetnu investiciju financira kreditom HBOR-a s rokom otplate od sedam godina te fiksnom kamatnom stopom od 0,5 posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.