Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odgođena Kokamova vinokušnja povodom svetog Martina

11.11.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Dubravka Petric/ Pixsell

Dubravka Petric/ Pixsell

Foto: - / -

Kao ni lani, zbog nepovoljne epidemiološke situacije vinogradari i vinari Komaja u Konavlima okupljeni u Udruzi „KOKAM“ nisu se, kako je uobičajeno uoči svetkovine svetoga Martina, okupili na tradicionalnoj festi Kokamovoj vinokušnji kojom se nazdravlja svecu zaštitniku i krštenju mladoga vina.

U Udruzi su odlučili odgoditi festu i održati je kada to dopuste zdravstvene prilike i tada po ustaljenom običaju dodijeliti diplome i nagrade vinarima za najbolje ocijenjena mlada vina.

Kokamovcima može biti utjeha što su njihove vinske feste, a najstarija je upravo Kokamova vinokušnja koja se ove godine trebala održati 43. put, prepoznali u Zadružnom savezu Dalmacije i Hrvatskoj udruzi vinskih gradova, dodijelivši njihovoj udruzi na 31. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara „Sabatina 2021.“ održanoj 7. ovoga mjeseca u Cavtatu Zlatnu amforu Sabatine za doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva, kvalitete i promocije konavoskih običaja i nastavak tradicije održavanja običaja vezanih za lozu i vino.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.