Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odluka o mostu ponovno odgođena

22.11.2013.

12:40

Autor: HR

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razlog odgađanja odluke je bolest voditelja tima konzultanata koji pripremaju studiju. Studija izvedivosti, čiju izradu plaća Europska komisija, trebala bi ponuditi najprihvatljivije rješenje

Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić u Briselu se sastao s povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku Johannesom Hahnom. Kako se neslužbeno doznaje - dovršetak i objavljivanje studije o povezivanju juga Hrvatske s ostatkom zemlje - odgođeno je za otprilike mjesec dana.
Razlog je bolest voditelja tima konzultanata koji pripremaju studiju. Studija izvedivosti, čiju izradu plaća Europska komisija, trebala bi ponuditi najprihvatljivije rješenje. Hrvatska Vlada, nakon razgovora s Briselom, sama će trebati odabrati varijantu povezivanja i predložiti je za financiranje iz europskih fondova.
Dakle, studija može dati prednost jednoj od 10-ak mogućnosti, na primjer - cestovnom koridoru, a hrvatska Vlada ipak može Briselu predložiti projekt gradnje mosta ili tunela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.