Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Odlukom UN-a: Međunarodni je dan sreće

20.03.2019.

10:33

Autor: Radio Dubrovnik

Jia Minjie/XINHUA/PIXSELL

Jia Minjie/XINHUA/PIXSELL

Foto: - / -

Na datum 20. ožujka diljem svijeta se slavi međunarodni dan sreće, koji je 28. lipnja 2012. godine uspostavila Opća skupština Ujedinjenih naroda svojom rezolucijom A/RES/66/281. Prilika je to da se prisjetimo svih onih sitnica koje nas svakodnevno čine sretnima.

„Opća skupština, (…) svjesna da je potraga za srećom temeljni čovjekov cilj, (…) prepoznajući također potrebu za inkluzivnijim, pravednijim i uravnoteženijim pristupom gospodarskom rastu koji promiče održivi razvoj, iskorjenjivanje siromaštva, sreću i blagostanje svih naroda, (…) odlučuje proglasiti 20. ožujka Međunarodnim danom sreće, (…) poziva sve države članice, organizacije sustava Ujedinjenih naroda i ostale međunarodne i regionalne organizacije, kao i civilno društvo, uključujući nevladine udruge i pojedince, da obilježe Međunarodni dan sreće na prikladan način te obrazovnim i drugim aktivnostima utječu na povećanje javne svijesti (…)”, navodi se u rezoluciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.