Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održan Sajam poslova u turizmu

12.04.2022.

14:15

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Sajam poslova u turizmu

Sajam poslova u turizmu

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Na Sajmu poslova u turizmu danas su se okupili brojni poslodavci koji su učenicima i zainteresiranima za sezonske i stalne poslove u turizmu i ugostiteljstvu predstavili mogućnosti za ovu sezonu. Sajam je organiziran u Studentskom domu u Dubrovniku u okviru projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.

“Republika Hrvatska razvija strukovno obrazovanje i osposobljavanje koje će društvo, a prije svega učenici i njihovi roditelji, odnosno polaznici, prepoznati kao privlačnu opciju koja im pruža stjecanje ključnih i specifičnih strukovnih kompetencija. Provedbu takvog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja istodobno trebaju pratiti i ulaganja u visokokvalitetnu infrastrukturu i objekte, treba se temeljiti na inovativnim metodama učenja i poučavanja te na partnerstvu sa svim dionicima, a posebice poslodavcima jer se na taj način razvija sustav koji povećava mogućnost međunarodne mobilnosti polaznika i nastavnika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju” – istaknula je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović te svečano otvorila sajam i obišla štandove izlagača.

Nakon otvorenja održana je i panel rasprava na temu “Uloga inovacija i digitalne transformacije u gastronomiji destinacije” na kojoj su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić, voditeljica projekta uspostave Regionalnog centra Hilarija Lozančić Benić, vlasnica restorana Kopun Ana Bitanga, nutricionistica i profesorica na Studiju gastronomije i restoraterstva Mirna Sarić, Ivan Ivušić iz tvrtke Mint Media uz moderatora panela Domagoja Nikolića, predavača na RIT-u.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.