Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održan Savjet vinara Dubrovačko-neretvanske županije

04.02.2020.

19:22

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U palači Ranjina je održan Savjet vinara Dubrovačko-neretvanske županije, na kojem su nazočili i župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom te pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem.

Na sastanku je bilo govora o budućoj suradnji u plasmanu i promociji vina s juga Hrvatske pogotovo u kontekstu ovogodišnjeg 7. Dubrovnik Festiwinea koji će se održati krajem ožujka.

Također, na sastanku se razgovaralo o načinima kvalitetnog organiziranja u pogledu novog Zakona o vinima koji predviđa četiri vinske regije, od kojih je jedna Dalmacija.

Naime, vinari s područja Dubrovačko-neretvanske županije imaju više od 50 posto hektara od ukupnog broja zasađenih loza u toj regiji stoga je neophodno zajednički nastupati kako bi interesi vinara i prepoznatljivih vinskih sorti iz županije i dalje bili adekvatno zaštićeni i valorizirani.

Dogovoreno je kako će u skorom roku biti održan i prošireni sastanak s vinarima s područja Dubrovačko-neretvanske županije kako bi što veći broj proizvođača vina bio upoznat s novom legislativom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.