Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana godišnja skupština Planinarskog društva "Sveti Ilija"

20.02.2023.

13:21

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Orebić

Orebić

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U Orebiću je održana redovna godišnja skupština Planinarskog društva "Sveti Ilija" na kojoj su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini te doneseni program rada i financijski plan u ovoj godini.

Izvješće o radu udruge podnijela je predsjednica Lidia Starašinić zahvalivši nazočnima na skupštini, načelniku Tomislavu Ančiću i direktoru općinske TZ Mladenu Đeldumu na razumijevanju i financijskoj i materijalnoj potpori u djelovanju udruge. Izrazila je i zadovoljstvo što su se u članstvo udruge, osim Orebićana i drugih Pelješčana, uključili i ljubitelji planinarenja iz Korčule, Lumbarde i Žrnova.

Govoreći o planovima u ovoj godini posebna pozornost posvetit će se uređenju, održavanju i označavanju planinarskih puteva i staza, ponajviše u masivu Svetoga Ilija. Nastavit će se i radovi na uređenju nove planinarske kućice na koti 585 metara kako bi se osposobila za boravak planinara. Najavila je suradnju sa sportskim penjačkim klubom Marulijanus iz Splita o održavanju škole sportskog penjanja u Orebiću koja počinje 24. ovoga mjeseca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.