Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana konferencija o diversifikaciji dubrovačkog turističkog proizvoda

29.11.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Županijski Centar za poduzetništvo organizirao je konferenciju "Budi Kotačić promjene: Diversifikacija dubrovačkog turističkog proizvoda". U nacionalnim i europskim istraživanjima uočeni su gorući problemi hrvatskog turizma koji se reflektiraju na Dubrovnik kao jednu od najznačajnijih destinacija.

U prvom redu riječ je o prekomjernom turizmu zbog kojeg je Dubrovnik 2017. godine uvršten na listu nepoželjnih destinacija za odmor.

Kroz predavanja i panel raspravu eminentnih hrvatskih stručnjaka u turizmu, predstavljeni su prijedlozi koji su išli u smjeru disperzije ponude izvan povijesne gradske jezgre kako bi boravak u Dubrovniku i okolici bio sadržajniji i poticao posjetitelje da tek jedan dio svog vremena provedu u samom gradu, a ostatak posvete istraživanju županije.

Duboko vjerujući da gospodarstvo, a za Dubrovačko-neretvansku županiju posebno turizam, počivaju na ponudi malih i srednjih poduzetnika direktno ili indirektno povezanih s turizmom, cilj ove  konferencije je potaknuti na promišljanje o dodatnim mogućnostima razvoja svojih proizvoda te formiranju ponude koja slijedi turističku strategiju ka održivom i otpornom turizmu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.