Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana "Ljetna škola brodogradnje 2020."

27.07.2020.

10:09

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Proteklu subotu i nedjelju, 25. i 26. srpnja, održala Ljetna škola brodogradnje na otoku Lokrumu, koja je okupila 30-ak naših najmlađih sugrađana, ali i goste iz Zagreba i Perua. Prvi dan se održala radionica brodomodelarstva, a drugi dan radionica mornarskih čvorova.

Radionicu brodomodelarstva su vodili nagrađivani dubrovački brodomaketari: voditelj Centra brodomaketarstva Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, a radionicu mornarskih čvorova su održali Lovre Peović i Antonio Uršić iz Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ.

Radionicama u sklopu LJetne škole brodogradnje na Lokrumu je iznova dokazana bliska povezanost brodogradnje i brodomaketarstva, te znanja vezivanja mornarskih čvorova. Brodomaketarstvo i mornarski čvorovi su izvrstan uvod uz sve djelatnosti povezane s morem.

Mjesta na Ljetnoj školi brodogradnje su se ispunila u samo pola dana od objave prijava, pa se planira ove godine i dodatno izdanje ljetne škole krajem osmog mjeseca.

Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara "Argosy", Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, uz podršku Rezervata Lokrum.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.