Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana prezentacija rezultata projekta ADRIGREEN

28.10.2021.

14:13

Autor: Radio Dubrovnik

ADRIGREEN

ADRIGREEN

Foto: - / -

Zračna luka Dubrovnik i Lučka uprava Dubrovnik održale su „testing site visit“ u Zračnoj luci Dubrovnik, povodom zajedničke suradnje na projektu ADRIGREEN (Green and Intermodal solutions for Adriatic airports and ports - Zelena i intermodalna rješenja za jadranske luke i zračne luke).

ADRIGREEN je prekogranični projekt su-financiran u sklopu Interreg V-A talijansko-hrvatskog programa transnacionalne suradnje 2014.-2020.

Nakon uvodne riječi Ivana Maslaća, direktora sektora komercijalnih poslova Zračne luke Dubrovnik, voditelj projekta ADRIGREEN pri Zračnoj luci Dubrovnik Hrvoje Spremić iznio je ključne podatke o projektu i projektnim aktivnostima te izlaže rezultate projekta u Zračnoj luci Dubrovnik.

Dario Barbarić, voditelj projekta pri Lučkoj upravi Dubrovnik predstavio je električna vozila koja su nabavljena u sklopu projekta od strane Lučke uprave Dubrovnik.

Direktor sektora tehnike i inženjeringa Zračne luke Dubrovnik Tomislav Macan predstavio je dosadašnje aktivnosti Zračne luke Dubrovnik u segmentu zelenog održivog poslovanja. Macan je predstavio električna „pick-up“ vozila, električne romobile i električne bicikle, nabavljene u sklopu projekta, koji se svakodnevno koriste za operativne poslove u Zračnoj luci Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.