Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana radionica o organizaciji proizvođača u akvakulturi

19.08.2020.

10:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

„Organizacije proizvođača u akvakulturi“ bila je tema radionica održane u prostorijama Poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama, a organizirali su je Dubrovačko-neretvanska županija, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić uvodno je pozdravila prisutne te je ovom prilikom ukazala na važnost udruživanja kao ključa uspjeha kako u akvakulturi tako i u drugim djelatnostima, ističući primjere dobre prakse kao motiv za udruživanje.

Gosti predavači bili su Mirta Novak, voditeljica Odjela za uređenje tržišta u ribarstvu i Josip Furčić, voditelj Službe za tržišni informacijski sustav u ribarstvu.

Radionica koja je organizirana uz tehničku pomoć Regionalne agencije DUNEA dala je odgovore na pitanja o pravnom okviru osnivanja organizacija proizvođača u akvakulturi, važnosti udruživanja te prednostima u tržišnom natjecanju kako bi se postigla što bolja konkurentnost i prednost kod povlačenja sredstava iz EU fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.