Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana radionica robotike u Poduzetničkom inkubatoru Ploče

27.06.2020.

17:07

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije je u Poduzetničkom inkubatoru Ploče održao besplatnu radionicu robotike i programiranja bez ekrana namijenjene djeci od pet godina, predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola..

Voditelji radionice djeci su predstavili Cubetto set sastavljen od malog drvenog robota koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama), a koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kretao. Također, na radionici se polaznike upoznalo s razvijanjem računalnog razmišljanja i programiranjem bez korištenja ekrana.

Radionica je pobudila veliki interes kod najmlađe publike, ali i otvorenu opciju za ponavljanje istog programa krajem ljeta.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije održao je u suradnji s Informatičkim klubom Futura i Zajednicom tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.