Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Blato

06.08.2020.

15:50

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Blato

Općina Blato

Foto: - / -

Specifična situacija koja je diljem svijeta izazvana pandemijom koronavirusa utjecala je i na tradiciju održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Blato, koja ove godine nije mogla biti održana povodom Dana Općine Blato i blagdana Svete Vincence, nebeske zaštitnice Općine Blato.

Ipak, svečana sjednica održana je u godini 225. obljetnice prijenosa zemnih ostataka Svete Vincence u Blato, u prigodi jednog od najvećih blagdana Republike Hrvatske, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, 4. kolovoza 2020. godine u velikoj dvorani Doma kulture u Blatu.

Sjednicu je u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove Dubrovačko-neretvanske županije Miha Bače, ravnatelja Muzeja stakla u Zadru Hrvoja Manenice, direktora reprezentacije Hrvatskog bob skeleton saveza Ivana Šole, dekana Korčulanskog dekanata, kanonika Stolnog Kaptola svete Marije u Dubrovniku i župnika Župe Svih Svetih Blato don Željka Kovačevića, načelnika susjednih općina i gradonačelnika Grada Korčule, zamjenika načelnika Općine Blato Perice Bačića, vijećnika Općinskog vijeća Općine Blato, te ostalih uzvanika, otvorila predsjednica Općinskog vijeća Marija Bačić.

Nakon što je načelnik Ante Šeparović upoznao nazočne s radom i značajnim razvojnim projektima u protekloj godini, te planovima Općine Blato nazočnima se obratio i predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije, pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko pravne i komunalne poslove Miho Bače.

Uslijedila je dodjela javnih priznanja Općine Blato, koje je dobitnicima uručio načelnik Ante Šeparović.
Srebrni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljen je poduzeću „Mariner Commerce“ d.o.o. iz Blata kao znak priznanja i zahvalnosti za doprinos u radu Dječjeg vrtića Blato, kao i mnogih drugih udruga u Blatu kojima pomažu donacijama svojim pekarskim proizvodima.

Srebrni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Toniju Nimcu kao znak priznanja za iznimna postignuća na području sporta, promociji Blata i Republike Hrvatske.

Srebrni grb Općine Blato kao pojedinačno priznanje dodijeljen je Nikoli Bačiću kao znak priznanja za osvojeno 1. mjesto na državnom natjecanju iz matematike.

Zlatni grb Općine Blato kao skupno priznanje dodijeljen je Ogranku Matice Hrvatske u Blatu kao znak priznanja i zahvalnosti zbog kontinuiranog djelovanja na području jačanja nacionalne svijesti, njegovanja hrvatskog jezika i kulturne baštine Blata i Republike Hrvatske.

Svečanu sjednicu svojim nastupom uveličala je naša sopranistica Sara Žuvela koja je, u pratnji prof. Aljoše Lečića na klaviru, izvela skladbe P.I.Tchaikovsky: „Atchevo eta preside ne znala (arioso lolante iz opere Lolanta) i I.Zajc: „Domovini i ljubavi“

Program svečane sjednice vodila je voditeljica Andrea Joković.

Svečana sjednica održana je uz poštivanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemioloških mjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.