Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana tradicionalna 18. ACI Staff regata

06.11.2021.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik

ACI

ACI

Foto: - / -

U Dubrovniku je održana 18. po redu tradicionalna ACI Staff regata, u kojoj su svoje vještine pokazali predstavnici chartera na trinaest plovila. Regata je startala ispred ACI marine Dubrovnik, a plovilo se do Kalamote i nazad.

Nakon tri sata provedena na pučini, pobjedničko prvo mjesto je osvojila Cardea na čelu s Mariom Jozovićem, dok je drugo mjesto pripalo brodu Grimi i pobjedniku nedavne Viške regate, Denisu Vukasu. Treće mjesto na postolju je zauzeo Ceto s Mijom Lončarom, a nakon proglašenja pobjednika je organizirano i prigodno druženje u ACI marini Dubrovnik.

Za uspješne rezultate u nautičkom turizmu i pružanje maksimalno kvalitetne usluge na zadovoljstvo svih gostiju nije dovoljna „samo“ kvalitetna infrastruktura. Naprotiv, u radu s nautičkom zajednicom jednu od najvažnijih uloga imaju upravo ljudi te njihova velika strast, znanje i iskustvo.

To su demonstracijom svojih vještina pokazali i natjecatelji na tradicionalnoj ACI Staff regati, koja je ove godine održana po 18. put. U trosatnoj utrci od ACI marine Dubrovnik do otoka Koločepa i nazad, snage je odmjerilo 13 ekipa, a titulu najbrže je odnijela Cardea.

Osim pobjedničke ekipe, posebno se istaknuo drugoplasirani Grimi na čelu s Denisom Vukasom, pobjednikom ovogodišnje Viške regate, što dodatno potvrđuje koliko je vješta i snažna konkurencija koja se natjecala na 18. ACI Staff regati u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.