Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana treća sjednica za prevenciju Gradskog kotara Grad

09.12.2021.

17:49

Autor: Radio Dubrovnik

Treća sjednica za prevenciju Gradskog kotara Grad u Dubrovniku

Treća sjednica za prevenciju Gradskog kotara Grad u Dubrovniku

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

Poštujući važeće epidemiološke mjere, u srijedu je u dvorani Pape I. Pavla II održana treća sjednica Vijeća za prevenciju Gradskog kotara Grad, na kojoj su bili nazočni predstavnici tog gradskog kotara, policije, komunalnog redarstva Grada Dubrovnika, predstavnici škola i građani s područja tog gradskog kotara.

Na sjednici se raspravljalo o sigurnosnim i komunalnim problemima tog gradskog kotara, problemima definiranim na prethodnim sjednicama, do sada poduzetim radnjama i sigurnosnom stanju tog područja.

Tijekom rasprave, posebna se pozornost posvetila pokrenutoj inicijativi izmjene postojećih gradskih odluka kojom bi se ovlast mjerenja razine buke u zonama ugostiteljskih objekata dala i komunalnim redarima što bi olakšalo rješavanje tog problema koji muči sve građane koji žive u blizini ugostiteljskih objekata na području tog gradskog kotara i Gradskog kotara Ploče iza Grada.

Također se raspravljalo o načinima zajedničkog rada komunalnog redarstva i policije u rješavanju uočenih sigurnosnih problema, posebno za vrijeme trajanja turističke sezone te o protupožarnoj sigurnosti u zonama škola na području gradskog kotara zbog zauzimanja pristupnih putova školi sa stolovima, dostavnim karićima, paletama i sl.

Sjednice vijeća za prevenciju izvrstan su instrument putem kojeg građani mogu rješavati sigurnosne i komunalne probleme s kojima se susreću i svakako želimo potaknuti i ostale gradske kotare da slijede primjer GK Grad i GK Ploče iza Grada koji redovito organiziraju sjednice Vijeća za prevenciju i na taj način pokušavaju učiniti kvalitetnijim život građana koji žive na području njihovih gradskih kotareva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.