Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održana završna radionica za izradu Plana razvoja županije do 2027. godine

02.11.2021.

10:36

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Završna tematska radionica na izradi “Plana razvoja Dubrovačko-neretvanske županije do 2027. godine”, održana je 29. listopada u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencije DUNEA.

Radionica je održana putem platforme Microsoft Teams, a sudjelovali su članovi iz Upravnih odjela DNŽ, županijskih institucija kao i ostali relevantni dionici koji čine pet tematskih radnih skupina iz područja ”Demografija, zdravstvo i socijalna uključenost”, ”Obrazovanje, znanost, kultura i sport”, ”Gospodarstvo i tržište rada”, ”Okoliš i prostorni razvoj” te ”Institucionalni kontekst i ključni rizici budućeg razvoja županije“.

Na radionici je predstavljen konačni nacrt cjelokupnog dokumenta, a koji bi, nakon procesa vrednovanja koje je u tijeku, te završne sjednice Partnerskog vijeća DNŽ i javnog savjetovanja, trebao biti i usvojen sredinom prosinca 2021. godine.

Izrada Plana provodi su u sklopu projekta ‘Znanjem do EU fondova’. Kroz projekt je pripremljen četverogodišnji plan podrške jačanju kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj. Vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna te je sufinanciran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.