Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održane modelarske radionice radio upravljanih jedrilica

29.11.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Protekli tjedan u tehničkoj radionici Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu Centra za mlade Dubrovnik, Jedriličarski Klub Hydro održao je modelarske radionice u sklopu projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo.

Projekt je sufinanciran kroz program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2021. godinu.
 
Na radionici su mali i veliki modelari sastavili 4 radio upravljane jedrilice. Ovaj tjedan će polaznici radionica kada vremenske prilike dopuste probati ploviti s njima.
 
S navedene 4 radioupravljane jedrilice članovi Jedriličarskog kluba Hydro su za vikend bili u Splitu na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65 kojeg je organizirao Jedriličarski klub Zenta. U subotu su sudjelovali na edukaciji za instruktore na kojima su prikupili nova znanja za još bolje provođenje radionica i edukacija iz radio upravljanih jedrilica.
 
U nedjelju su četiri člana Jedriličarskog kluba Hydro nastupila na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65. Unatoč kiši i snažnim udarima vjetra održalo se 10 plovova u seniorskoj konkurenciji u nedjelju.
 
U konkurenciji od 18 jedriličara dubrovački jedriličari su osvojili peto (Lovre Peović), sedmo (Ivan Grgić), deveto (Tomi Šoletić) i deseto mjesto (Andrej Kalajdžić).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.