Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održane radionice robotike i programiranja bez ekrana na Mljetu

01.10.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

Tajnik Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Tomo Sjekavica održao je dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana u Osnovnoj školi "Mljet" Babino Polje.

Na radionicama su sudjelovali učenici od 1. do 4 razreda.

U sklopu radionica polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama su uz igru polaznici učili razvijati računalno razmišljanje i programiranje bez korištenja ekrana u najmlađoj dobi.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana su organizirali i održali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Informatički klub Futura. Na kraju radionica svi polaznici su dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Dječji vrtići, osnovne škole i druge ustanove koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica robotike i programiranja bez ekrana mogu se Zajednici tehničke kulture Grada Dubrovnika radi dogovora oko termina radionice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.