Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održane radionice robotike i programiranja bez ekrana u Kući Bukovac

25.06.2020.

15:22

Autor: Radio Dubrovnik

Zajednica tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture

Foto: - / -

U vrtu Kuće Bukovac u Cavtatu, koja djeluje u sastavu Muzeja i galerija Konavala, u srijedu 24. lipnja održale su se prve dvije besplatne radionice robotike i programiranja bez ekrana u mini ciklusu od četiri radionice. Sudjelovala su djeca iz vrtića i učenici nižih razreda osnovnih škola.

Sljedeću srijedu 1. srpnja u 16 i 17 sati će se održati druge dvije radionice. Na radionicama još ima mjesta, a za njih je potrebna priajva preko sljedećeg obrasca: www.futura.com.hr/kucaBukovac-prijava/ 
 
Na radionici su se prikazali i predstavili razni roboti, a polaznici su programirali Cubetto robote. Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Prema zadanim naredbama se Cubetto robot kreće. Na radionicama polaznici su razvijali računalno razmišljanje i programirali su robota bez korištenja ekrana.
 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana održali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, u suradnji s Laboratorijem za inteligentne autonomne sustave (LARIAT) sa Sveučilišta u Dubrovniku i Muzejima i galerijama Konavala.
 
Radionice robotike i programiranja bez ekrana su se održale u sklopu  Europskog tjedna robotike 2020 i Europskog tjednaprogramiranja 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.