Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održano sedmo izdanje Aeronauta

25.04.2022.

16:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Održano sedmo izdanje Aeronauta

Održano sedmo izdanje Aeronauta

Foto: Zajednica tehničke kulture DNŽ / -

Protekli vikend od petka do nedjelje održala se manifestacija zrakoplovne tematike Aeronaut 7, koja se sadržavala zanimljiva predavanja, igraonice i radionice za djecu i odrasle.

Prvog dana Aeronauta 7 u Centru za mlade Dubrovnik Damir Horvat je održao predavanje o sportskom letenju. U subotu u večernjem terminu član Aerokluba Nimbus Mario Raguž je održao predstavljanje knjiga o povijesnim zrakoplovima, također u Centru za mlade Dubrovnik.

Zadnji dan, nedjelja je bila rezervirana poglavito za djecu i mlade. Ovaj put su se igraonice i radionice održale u sportskoj dvorani Osnovne škole Lapad. Tradicionalno kao i svaki Aeronaut tako ni ovaj nije mogao proći bez papirnatih aviona.

Na natjecanju u izradi i bacanju papirnatih aviona pobijedio je Niko Vuletić, drugi je bio Oskar Jerinić, a treći Orsat Sarić. Nakon papirnatih aviona uslijedile su uvijek popularne utrke dronova.

U utrci dronova je pobijedio Niko Dimnić, drugi je bio Toma Bilić, a treći Luka Vuletić.

Svi sudionici su dobili prigodne poklone, po jedan klizač od stirodura. Za kraj Aeronauta 7 su članovi Aerokluba Nimbus djeci i mladima, te njihovim roditeljima prezentirali avione na daljinsko upravljanje.

Manifestaciju Aeronaut 7 su organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85 posto sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.