Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Okrugli stol o pravima i položaju osoba s invaliditetom u Konavlima

24.08.2020.

10:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Okrugli stol na temu "Prava i položaj osoba s invaliditetom na području općine Konavle" održat će se danas u 16 sati u Hotelu Croatia u Cavtatu. Okrugli stol se organizira u sklopu projekta "Podignimo letvicu visoko".

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., kojeg provode Općina Konavle i Zajednica sportova Općine Konavle, s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Ciljevi Okruglog stola su sljedeći:

Upoznavanje i pregled trenutnih društvenih prilika osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju na području općine Konavle te izazova i problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu, s posebnim osvrtom na pojedina društvena područja i primjere dobre prakse

Provođenje rasprave o predmetnoj problematici te potrebnim poboljšanjima i rješenjima radi osiguranja ravnopravnog sudjelovanja u društvu i unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom na području općine Konavle

Prepoznavanje i sumiranje različitih mišljenja i prijedloga, posebno u svrhu izrade nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području općine Konavle te usmjeravanja budućeg razvoja lokalne zajednice

Poseban naglasak bit će stavljen na područja obrazovanja, zdravstvene zaštite, socijalne skrbi, zapošljavanja te obitelji i života u zajednici.

Okrugli stol će se sastojati od dva dijela: kratka izlaganja po pojedinim društvenim područjima i rasprava. Iznesena mišljenja i zaključci Okruglog stola koristit će se i prilikom izrade nove Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području općine Konavle, u svrhu identificiranja relevantnih i provedivih mjera i aktivnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.