Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Okusi tradicije trećeg dana "Good Fooda Festivala"

17.10.2019.

12:31

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Turistička zajednica grada Dubrovnika

Foto: - / -

Treći dan "Good Food Festivala", kojeg tijekom ovog tjedna održava Turistička zajednica grada Dubrovnika, obilježili su raznovrsni okusi i mirisi tradicije, a pred nama su najsadržajniji dani festivala.

Trećeg festivalskog dana u prostorijama Turističke zajednice grada Dubrovnika, održala se radionica spravljanja tradicionalnih juha, u izvedbi Gourmet Experience, a Jadranka Ničetić I Antonija Medo, na popodnevnoj radionici pokazale su kako napraviti ukusnu tortu od naranče.

U petak, 18.listopada u 10 sati, u prostorijama udruge Deša u Lazaretima, održat će se druga radionica pripreme tradicionalnih slastica, točnije štrudela od jabuka s mrkatunjama. Marina Žibert Ercegović, u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika u 11 sati, održat će predavanje o tome kako složiti jelovnik, ali i kako 'obično' jelo pretvoriti u restoransko.

Vrijedne predstavnice iz Gourmet Experience, Sandra Rončević i Karmela Karlović, u TZ-u u 17 sati, pokazat će nam kako napraviti poznatu, bogatu i kremasto-slojevitu slasticu iz Međimurja, Međimursku gibanicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.