Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Omogućena prodaja ribe s kočarica na više lokacija u županiji

04.04.2020.

12:00

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Slijedom zamolbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Ministarstva poljoprivrede, odlukom ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antuna Banovca omogućena je prodaja proizvoda ribarstva s ribarskih plovila.

Ribarska plovila pritom moraju biti vezana na iskrcajnim mjestima u lukama otvorenim za javni promet u nadležnosti Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Vrijeme u kojem je dopuštena prodaja, način rada i mjere kojih su se dužni pridržavati prodavači i kupci su jednaki radnom vremenu i mjerama propisanim za trgovine prehrambenim proizvodima.

Pritom je prodavač dužan osigurati da se svi pridržavaju propisanih sigurnosnih mjera i preporuka Stožera civilne zaštite RH, a nakon završetka prodaje dužan je očistiti i oprati mjesto prodaje.

Lokacije na kojima se primjenjuje odluka su mjesta navedena u Odluci o popisu iskrcajnih mjesta za ribarska plovila koja obavljaju gospodarski ribolov na moru, a to su Ploče, Blace - Ploče, Trpanj, Lovište, Orebić, Trstenik, Prapratno, Slano, Dubrovnik - Gruž, Sustjepan, Cavtat, Molunat, Vela Luka, Brna, Lumbarda, Ubli - operativna obala.
Odluka vrijedi do okončanja pandemije koronavirusom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.