Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Orebić uplatila 15 tisuća kuna za pomoć stradalima na Banovini

12.01.2021.

15:32

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U svim pelješkim općinama nastavlja se prikupljanje i slanje pomoći stradalima u potresu na Banovini. Nakon općina Ston, Trpanj i Janjina, i Općina Orebić je iz svog proračuna uplatila 10 tisuća kuna na račun Državnog proračuna i još 5 tisuća kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa.

Dosad je samo iz orebićke općine, zahvaljujući širokoj akciji i velikom odazivu vlasnika kampova i drugih poduzetnika upućeno na stradalo područje 15 kamp kućica i 4 stambena kontejnera.

Na ispomoć su dragovoljno otišla i dvojica vodoinstalatera-zaposlenika komunalnog trgovačkog društva “Bilan“ u Orebiću.

Prema utvrđenom rasporedu na ispomoć nastradalom području najviše na sanaciji krovova i drugim oblicima pomoći na području Petrinje i Gline sudjelovala su i šestorica članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić, a u pripravnosti je još osmero članova.

U pomoći stradalom području sudjelovali su i članovi stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Orebić na raspolaganje je stavilo svoj vatrogasni dom kao središnje mjesto za prikupljenu humanitarnu pomoć. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.