Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Ston traži dopunsko trasiranje lokacije budućeg CGO Lučino razdolje

18.09.2021.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na drugoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ston raspravljalo se samo o jednoj za taj pelješki kraj i osobito za zaštićeni Malostonski zaljev aktualnoj temi: projektu Centra za gospodarenjem otpadom „Lučino razdolje“.

U raspravi su kao gosti sudjelovali direktor Agencije za gospodarenjem otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i bivši ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović.

Pred vijećnicima su se našla dva prijedloga načelnika Vedrana Antunice za dodatnom zaštitom terena ispod i oko odlagališta i oporbenog vijećnika Vedrana Kunice koji je predložio, a što je na kraju i usvojeno većinom od pet glasova i tri protiv, znatno radikalnije rješenje.

Prema usvojenom zaključku Općinsko vijeće od Dubrovačko-neretvanske županije kao osnivača Agencije za gospodarenjem otpadom koja je nositelj projekta izgradnje Centra za gospodarenjem otpadom „Lučino razdolje“, da u što kraćem roku dopuni elaborat zaštite okoliša za lokaciju Lučino razdolje i da obavi dopunsko geološko i hidro-geološko istraživanje i to trasiranjem na cijelom području zahvata.

U zaključku Općinsko vijeće ovlaštuje načelnika Vedrana Antunicu da o tome izvijesti Dubrovačko-neretvansku županiju za zahtjevom o novom trasiranju kako je definirano u zaključku Općinskog vijeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.