Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Trpanj 'pokrpila' 290 tisuća kuna minusa

09.12.2020.

14:31

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Na 24. sjednici Općinskog vijeća Općine Trpanj podneseno je izvješće o izvršenju općinskog proračuna u prvom polugodištu ove godine u kojem su ostvareni prihodi iznosili 1 630 000 kuna, a rashodi 1 920 000 kuna. Razlika je pokrivena iz sredstava prenesenih iz 2019. godine.

Vijećnici su raspravljali i o nacrtu općinskog proračuna za 2021. godinu koji je planiran u iznosu od 9,5 milijuna kuna uz sufinanciranje iz Europskih i nacionalnih fondova.

Na sjednici je donesena strategija razvoja pametne Općine Trpanj koju je izradila tvrtka INFODEM u Zagrebu. Njome je predviđena digitalizacija svih javnih i komunalnih službi u općini čime se stvaraju uvjeti za povlačenje novca iz europskih i nacionalnih fondova.

Odlučeno je da se bez naknade Državnom hidrometeorološkom zavodu dopusti pravo služnosti na manjoj parceli u vlasništvu općine na kojoj će u sklopu projekta modernizacije meteorološke i motriteljske mreže u Republici Hrvatskoj biti postavljena automatska meteorološka postaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.