Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Vela Luka nabavila plovilo za čišćenje mora i podmorja

24.07.2022.

07:20

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Općina Vela Luka nabavila je višenamjensko plovilo za čišćenje mora i podmorja kojim će se koristiti Javno komunalno poduzeće „Komunalne djelatnosti d.o.o.“.

Njegova ukupna vrijednost bez PDV-a iznosi 697 tisuća kuna. Najveći dio sredstava osigurali su europski i nacionalni fondovi, dok je Općina Vela Luka projekt sufinancirala s 180 tisuća kuna bez PDV-a.

Plovilo je izradila šibenska tvrtka „Dukić d.o.o“, a čitav projekt realiziran je putem Flaga za južni Jadran. Plovilo je pored ostalog namijenjeno za brze ekološke intervencije na moru te za organiziranje raznih akcija čišćenja mora i podmorja.

Njegovoj primopredaji i stavljanju u funkciju pored predstavnika velolučke Općine i Javnog komunalnog poduzeća „Komunalne djelatnosti“ d.o.o. također su prisustvovali članovi Flaga 8 i predstavnici Lučke kapetanije.

Nabavom spomenutog plovila naziva „Šibenik 800“ velolučka lokalna samouprava napravila je još jedan značajan ekološki iskorak u zaštiti mora i prirodnog okoliša čemu ova otočka Općina u zadnjih nekoliko godina kontinuirano pridaje prvorazredan značaj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.