Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka isplatila socijalnih davanja

18.12.2021.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka isplatila socijalna davanja

Općina Župa dubrovačka isplatila socijalna davanja

Foto: Općina Župa dubrovačka / -

 Iz socijalnog programa Općine Župa dubrovačka izvršena je posljednja ovogodišnja redovna tromjesečna isplata novčanih naknada osobama koje ostvaruju pravo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi.

Tromjesečna naknada od 450 kuna isplaćena je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.500 kuna, 300 kuna isplaćeno je umirovljenicima čija mirovina ne prelazi 1.800 kuna te osobama koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na tuđu pomoć i njegu, a onima sa pravom zajamčene minimalne naknade 600 kuna.

Malodobnoj djeci bez jednog roditelja i djeci bez jednog roditelja koja se redovno školuju isplaćeno je po 450 kuna. Tromjesečni iznos od 600 kuna također je isplaćen i osobama preko 65 godina bez ikakvih primanja. Korisnicima prava na osobnu invalidninu Općina svaki mjesec uplaćuje iznos od 300 kuna.

Sa ovom isplatom stalnih novčanih naknada, zaključuju se prava za ovu godinu. Za nadolazeću godinu svi korisnici, ako imaju iste uvjete, dokumentaciju trebaju obnoviti u veljači.

Općina Župa dubrovačka, kao jedna od malobrojnih Općina provodi Županijski međunarodni standard tijekom čitave godine i tako već više od 10 godina, a u svrhu poboljšanja kvalitete života umirovljenika osiguravajući stalnu novčanu naknadu umirovljenicima. Za tu svrhu Općina Župa je u ovoj godini izdvojila sredstva u iznosu od gotovo pola milijuna kuna u sklopu kojih je i financijska potpora za program pomoći umirovljenicima od Županije dubrovačko neretvanske.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.