Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka nastavlja pomagati zakupcima

11.03.2021.

09:22

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka

Foto: - / -

Općina Župa dubrovačka nastavlja s mjerama pomoći zakupcima općinskih poslovnih prostora i javnih površina, kao i zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu vezanih društava u otežanim uvjetima poslovanja uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Po prijedlogu Općinskog načelnika koji je upućen Općinskom vijeću na usvajanje,  poduzetnici koji su u zakupu općinskih poslovnih prostora te javnih površina i zakupci poslovnih prostora u vlasništvu vezanih društava,  oslobađaju se plaćanja zakupnine za 50% iznosa za razdoblje u naredna dva mjeseca odnosno za travanj i svibanj.

Poduzetnici kojima je odlukom nacionalnog stožera civilne zaštite obustavljen rad dijelom ili u cijelosti oslobađaju se u potpunosti plaćanja zakupnine za navedeno razdoblje.

Nardelli: „Iako smo svjesni da ove naše mjere neće biti presudne za opstanak poslovanja poduzetnika, odlučili smo sudjelovati u smanjivanju troškova njihovog poslovanja odričući se dijela prihoda našeg proračuna. Želja nam je produljenjem ovih mjera pomoći poslovanju poduzetnika na  području Općine Župa dubrovačka.“

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.