Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općinski sud proveo vještačenje u Solinskoj ulici

12.08.2020.

14:32

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik je pokrenuo postupak pred Općinskim sudom u Dubrovniku radi osiguranja dokaza u Solinskoj ulici na čest. zem. 1117/4 k.o. Dubrovnik radi utvrđenja stupnja oštećenja nekretnine u vlasništvu Grada Dubrovnika, u naravi nerazvrstane ceste.

Istaknuto je kako je izvođač radova, koji se izvode u ovoj ulici na susjednoj čestici, bez prethodno riješenih imovinsko pravnih odnosa, ušao u zemljište u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Stoga je Općinski sud u Dubrovniku, putem ovlaštenog vještaka, izvršio očevid uviđajem na licu mjesta te proveo građevinsko vještačenje nekretnina označenih kao čest. zem. 1117/9 i 1117/4 k.o Dubrovnik.

Očevid je proveden 11. kolovoza 2020. godine s ciljem utvrđenja uzroka i stupnja oštećenja nekretnine označene kao čest. zem. 1117/4 te radnji potrebnih za uklanjanje istog. Nadalje, na očevidu su bili prisutni stanari Solinske ulice koji su također istaknuli oštećenja na njihovim objektima.

Cilj Grada Dubrovnika je da se u ovom, kao i svim ostalim postupcima, zaštiti imovina Grada, ali i imovina svih onih koji žive u neposrednoj blizini gradilišta, a koji su zbog načina izvođenja radova evidentno pretrpjeli materijalnu štetu na svojim objektima.

Grad Dubrovnik će i dalje vezano za te čestice poduzimati odgovarajuće pravne radnje sa svrhom zaštite imovine u svom vlasništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.