Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Općinsko vijeće Vele Luke odobrilo produljenje šetnice s mozaicima

04.10.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Šetnica u Veloj Luci s kamenim mozaicima

Šetnica u Veloj Luci s kamenim mozaicima

Foto: Luka Mozaika / -

Općinsko vijeće Vele Luke dalo je suglasnost udruzi Likovno stvaralaštvo Vele Luke da može nastaviti s postavljanjem novih kamenih mozaika na velolučke šetnice. U ovom slučaju riječ je o novoj šetnici u središtu mjesta.

Uređenje novih dionica šetnica s kamenim mozaicima dio je višegodišnjeg projekta pod nazivom „Luka mozaika“, čiji je cilj izraditi najdužu dionicu kamenih mozaika na svijetu. Već sada Vela Luka je prepoznata po velikom broju kamenih mozaika, raznih veličina i motiva koji krase središte ovog korčulanskog mjesta.

Presudnu ulogu u svemu tome daju izuzetno vrijedni volonteri udruge Likovno stvaralaštvo Vele Luke, a lokalna samouprava ih u tome prati dajući im financijsku i organizacijsku potporu.

Svake godine ovisno o financijskim sredstvima odrade se nove dionice šetnica u koje se ugrađuju spomenuti mozaici koji privlače sve veću pozornost ne samo mještane, već i brojnih domaćih i stranih gostiju koji su ovim projektom oduševljeni.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.