Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Opću bolnicu Dubrovnik posjetili polaznici Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

05.05.2021.

18:48

Autor: Radio Dubrovnik

OB Dubrovnik

OB Dubrovnik

Foto: - / -

Opću bolnicu Dubrovnik su danas posjetili polaznici 23. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predvođeni načelnikom škole brigadirom Mijom Kožićem u okviru redovnog plana i programa izobrazbe u 2020/21 god. na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“.

U posjet bolnici su došli helikopterom HV-a gdje su ih dočekali ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić, dr.med. i zamjenik ravnatelja prim. Mario Wokaunn, dr.med.

Domaćini su ih u Općoj bolnici Dubrovnik upoznali s organizacijom objedinjenog hitnog bolničkog prijema i specifičnostima najveće zdravstvene ustanove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Polaznicima 23. naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić" predstavljeno je i sudjelovanje Opće bolnice u sustavu civilne zaštite, primjeni Zakona o sustavu civilne zaštite, kao i sudjelovanje u radu Županijskog stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije tijekom COVID-19 pandemije. Polaznici su upoznati i sa suradnjom s Oružanim snagama Republike Hrvatske u hitnom medicinskom prijevozu zrakom pacijenata iz Dubrovačko-neretvanske županije te pružanjem zdravstvene zaštite hrvatskim braniteljima.

Opća bolnica Dubrovnik je od 2019. god uvrštena u okvir redovnog plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ zbog iznimnog doprinosa Dubrovačko-neretvanske županije i Opće bolnice Dubrovnik u Domovinskom ratu.

Dubrovačka je bolnica jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova prepoznata kao suradna ustanova Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.