Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Operacije se odgađaju;razlog gripa i manjak medicinskih sestara

24.01.2019.

14:03

Autor: Silva Capurso

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Po broju oboljelih od gripe Dubrovačko-neretvanska županija na prvome je mjestu. Zbog velikog broja hospitaliziranih bolesnika u Općoj bolnici Dubrovnik otkazan je hladni pogon, pa se obavljaju samo hitni operativni zahvati dok su neki odjeli spojeni s ciljem racionalizacije posla.

I ove godine kao i u drugim djelovima Hrvatske, u Dubrovačlko-neretvansku županiju stigla je epidemija gripe. Ima dosta oboljelih i dosta osoba s komplikacijama, oko 50-ak pacijenata na razini županije. Radi se o respiratornim tegobama uglavnom upalama pluća. Neki pacijenti trebaju potporu za disanje. Procjenjuje se kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ove sezone cijepilo protiv gripe oko 6.300 osoba. Iz prijava oboljelih od gripe vidljivo je kako je najveći broj oboljelih u dobnoj skupini od 30-64 godina (radno aktivno stanovništvo), a koje se i najmanje cijepi protiv gripe, kao i djece mlađeg uzrasta. Uz epidemiju gripe Opća bolnica Dubrovnik muku muči i s osobljem, posebice medicinskim sestrama koje su u manjku. Zbog nastalog stanja posjeti u bolnicu su zabranjeni do daljnjeg.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.