Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Oproštaj Župe Pridvorje od dugogodišnjeg župnika don Stipa Miloša

17.08.2020.

17:16

Autor: Radio Dubrovnik

Župa Pridvorje

Župa Pridvorje

Foto: - / -

Vjernici župe Svetog Srđa i Baha u Pridvorju u nedjelju su se oprostili od dugogodišnjeg župnika don Stipa Miloša, koji svoju službu nastavlja u župama Čara i Smokvica na Korčuli. U svom oproštajnom obraćanju tijekom Svete mise don Stipo Miloš zahvalio se svojim dosadašnjim župljanima.

Bio im je župnik u dva navrata i s njima je ostvario brojne projekte u ovoj središnjoj konavoskoj župi.

Posebno je naglasio važnost osnivanje novog bratstva i izgradnju kapelice u selu Drvenik. Pozvao je svoje župljane da ustraju u vjeri i međusobnom zajedništvu.

U ime župe Pridvorje don Stipi Milošu zahvalio je član Pastoralnog vijeća Ivo Dobrašin, istaknuvši da su vjernici tužni zbog njegovog odlaska, ali i zahvalni na svemu što je za ovu župnu zajednicu napravio. Tom prigodom Ivo Dobrašin i član Ekonomskom vijeća Niko Prokurica, u ime svih vjernika župe Pridvorje, uručili su prigodne poklone svom dosadašnjem župniku.

Nakon Svete mise blagoslovljena je višenamjenska vjeronaučna dvorana koja je uređena uz materijalnu pomoći Općine Konavle te rad i doprinos članova KUD-a „Stjepan Radić“ i župljana župe Pridvorje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.