Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Optimistično se otvaraju turistički uredi u Vignju, Lovištu i Pijavičinu

20.06.2020.

11:43

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Orebić raspravljalo se o aktualnoj turističkoj situaciji na Pelješkoj rivijeri i svim dosad obavljenim pripremama za ovogodišnju turističku sezonu.

S blagom dozom optimizma zaključeno je da se zbog postupnog, iako u brojkama još uvijek skromnog posjeta gostiju, uz središnji turistički ured u Orebiću od početka idućeg tjedna otvore i područni turistički uredi u Vignju, Lovištu i Pijavičinu.

Odlučeno je također da se iz opreza i u skladu sa još uvijek preporučenim epidemiološkim mjerama do daljnjega neće organizirati zabavna i druga događanja u sklopu Kulturnog ljeta Općine Orebić.

Inače je prema podacima sustava Evisitor u orebićkoj općini na odmoru 950 gostiju što je 25 posto od posjeta zabilježenog sredinom lipnja prošle godine.

Sa sjednice je upućena zahvalnost svima koji su i u nepovoljnoj situaciji izazvanoj epidemijom korona virusa otvorili svoje ugostiteljske i druge objekte a pozdravili su i skorašnje otvaranje hotela u Orebiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.