Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićani će plaćati veći komunalni doprinos

12.12.2019.

11:48

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić donesena je odluka o komunalnom doprinosu koji će po metru kubnom stambene ili poslovne površine plaćati privatni i poslovni subjekti prilikom gradnje, dogradnje ili legalizacije stambenih i poslovnih objekata.

Povećana je i visina naknade koja na užem području Orebića iznosi 50 kuna, u drugoj zoni u kojoj su turistička mjesta Viganj, Kućište, Lovište, Podgorje, Stankovići, Mokalo i Trstenik iznos doprinosa iznosi 40 kuna, u trećoj u kojoj su manja turistička mjesta 30 kuna i u novouvedenoj četvrtoj zoni u naseljima na Pelješkoj župi i u Nakovani iznosi 15 kuna.

Visina doprinosa, kako je obrazloženo, ovisi o komunalnoj opremljenosti pojedinog naselja, a popust u plaćanju doprinosa imat će ratni vojni invalidi, hrvatski branitelji i osobe koje imaju prebivalište u općini najmanje u posljednjih pet godina.

Donesena je i odluka o lokalnim porezima i o kupnji zemljišta za izgradnju pristupne ceste u gospodarskoj zoni u Podvlaštici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.