Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićani slave blagdan Gospe Delorite i Dan Općine

10.05.2019.

09:10

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Općina Orebić danas slavi 26. godišnjicu osnivanja i blagdan svoje nebeske zaštitnice Gospe Delorite. Vjerske svečanosti u gospinom svetištu u Kuni počele su trodnevnicom koju su predvodili župnici pelješkog dekanata trpanjski don Alen Keri, janjinski don Mato Puljić i orebićki don Marko Stanić.

Na sam blagdan gospe Delorite svečano misno slavlje u 10 sati u Crkvi gospe Delorite i tradicionalnu procesiju od svetišta do crkve Matice u zajedništvu sa svećenicima pelješkog dekanata predvodit će dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić.

Obilježavanje dana općine nastavlja se u 20 sati svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena javna općinska priznanja.

Nagrada općine Orebić za životno djelo dodijeljena je posmrtno hrvatskom branitelju Tihomiru Antunoviću iz Vignja koji je kao zapovjednik orebićke satnije 25. studenoga 1991. godine poginuo na stonskom ratištu.

Zahvalnice općine Orebić bit će dodijeljene pilotima kanadera 93. zrakoplovne baze u Zemuniku za sudjelovanje u akcijama gašenja velikog šumskog požara u listopadu prošle godine istočno od Orebića kao i svim vatrogasnim postrojbama koje su sudjelovale u gašenju tog požara.

Zahvalnice općine Orebić za zasluge u društveno političkom životu i u humanitarnom radu dobit će Mladenka Marinković i Slavenka Arsenović iz Orebića i poduzetnik iz Zagreba Robert Trivunčević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.