Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićanin Josip Brkić pobjednik Big game fishing natjecanja "Orebić Offshore"

23.05.2022.

18:04

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Big Game Fishing u Orebiću

Big Game Fishing u Orebiću

Foto: TZ Općine Orebić / -

Orebićanin Josip Brkić sa sinom Antom i prijateljem Ivom Sinkovićem iz Orebića s brodom „Normabel“ osvojio je prvo mjesto i pobjednički pehar na Drugom ribolovnom natjecanju u lovu na veliku ribu Big game fishing Orebić offshore 2022., koje je u organizacije pomorsko-športske udruge „Peliška jedra“ u Orebiću 19., 20., i 21. ovog mjeseca održano u akvatoriju Mljeta, Lastova, Korčule i Pelješca.

Ulovio je i najveću ribu – tunja od 66 kilograma i 200 grama i stekao pravo sudjelovanja na svjetskom prvenstvu u lovu na veliku ribu iduće godine u Kostariki.

Na tom atraktivnom ribolovu sudjelovalo je 26 ribolovnih posada od Splita do Dubrovnika, ulovljeno je 10 tuna, a ulovom se moglo pohvaliti samo devet ekipa među kojima je brodom „Ono nešto naše“, osvojivši šesto mjesto sa svojom ekipom bio pjevač zabavne glazbe Željko Bebek.

Na završnoj festi nakon dodjele nagrada najuspješnijim posadama, do kasno u noć zabavljao je više od tisuću okupljenih Orebićana i gostiju koje su organizatori počastili pečenom tunjevinom i vinom, a članice pelješkog ogranka Lige protiv raka u Orebiću probranim slasticama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.