Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićka turistička zajednica u protekloj sezoni uprihodila 2,32 milijuna kuna

17.12.2021.

12:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Orebić

Orebić

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U botique hotelu „Adriatik“ u Orebiću, jedinom koji je otvoren u zimskom razdoblju, održana je završna godišnja skupština Turističke zajednice Općine Orebić.

O rezultatima fizičkog i financijskog prometa u minuloj sezoni koji su znatno bolji od očekivanih izvijestio je predsjednik zajednice i načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić.

Boravilo je 97 tisuća i 300 gostiju i zabilježeno 813 tisuća noćenja, što je 84 odnosno 90 posto od prometa u 2019. godini.

Zahvaljujući takvim učincima i financijsko poslovanje bilo je znatno bolje od lanjskoga, a samo od izvornih prihoda najviše od boravišne pristojbe u ovoj je godini ostvareno 2 milijuna 320 tisuća kuna. Na Sjednici su doneseni Program rada i financijski plan za 2022. godinu kao i zajednički plan utroška novca od boravišne pristojbe s Općinom Orebić. Izabrana je i tročlana komisija za nadzor rada općinske turističke zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.