Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićki "Aminess Bellevue" vrata otvara 13. svibnja

23.04.2021.

14:35

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U istarskoj hotelskoj tvrtki Laguna Novigrad privode kraju pripreme za ovogodišnju turističku sezonu, očekujući da bi prvi gosti u njihove hotele u Orebiću mogli početi dolaziti sredinom idućeg mjeseca.

Sve će, kažu u toj tvrtki, zavisiti u najvećoj mjeri o razvoju epidemiološke situacije, a zasad je predviđeno da prvi svoja vrata gostima otvori hotel „Aminess Bellevue“ i to 14. svibnja, a potkraj tog mjeseca i njihov najveći hotel u Orebiću „Aminess Grand Azur“ koji je i prošle godine i u otežanim uvjetima poslovanja zabilježio dobre poslovne rezultate.

U Laguni Novigrad planiraju, ako epidemiološko stanje to i omogući, otvoriti i prošle godine zatvoreni hotel „Orsan“, koji će u kategoriji 3 zvjezdice poslovati pod imenom „Orsan hotel by Aminess“.

Novi vlasnik HTP-a Orebić zadržao je sve stalno zaposlene, a u sezoni će u hotelima raditi i ranije primljeni lokalni sezonci.

Tvrtka je potkraj prošle godine od Fonda za gospodarsku suradnju Prosperus u Zagrebu preuzela Hotelsko-turističko poduzeće Orebić i sada u vlasništvu uz godinama ranije preuzeti „Aminess Grand Azur“ hotel (bivši „Rathaneum“) ima hotele „Bellevue“ i „Orsan“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.