Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićki "Bilan" prodao "Lovor" i "Tamaris"

14.09.2021.

09:11

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Direktor komunalnog trgovačkog društva „Bilan“ u Orebiću Tomislav Jurjević uz suglasnost predsjednika Skupštine i Nadzornog odbora Tomislava Ančića i Igora Skaramuče donio je odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja na javnom natječaju za prodaju motornih brodica Lovor i Tamaris.

S njima je to društvo od 2015. godine do 1. srpnja ove godine obavljalo prijevoz na državnoj brodskoj liniji 614 Orebić-Korčula.

Najpovoljniji ponuditelj bio je Obrt za usluge Max Nautika iz Trogira, vlasnika Marka Pavkovića, koji je za kupnju Lovora ponudio 1 515 515,15 kuna, a za Tamaris 1 313 313,13 kuna. Slijedi potpisivanje ugovora o kupoprodaji.

U Bilanu su zadovoljni prodajom tih brodova, a uspjeli su zbrinuti i 12 pomoraca, koji su na njima plovili. Devetorica su nastavila plovidbu na brodici „Zvijezda Kvarnera“ zadarske tvrtke Line Iadera koja je, kako je poznato, od 1. srpnja nositelj koncesije na tu brodsku liniju i obavlja redoviti promet  između Orebića i Korčule.

Kako je poznato, brodice Lovor i Tamaris građene su 80-ih godina prošlog stoljeća, bile su u prvobitnom vlasništvu Mediteranske plovidbe u Korčuli, koja je s njima sve do prodaje Bilanu u Orebiću obavljala promet između Orebića i Korčule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.