Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićki HSU protiv promjene statusa umirovljenika s niskim primanjima

16.01.2020.

11:53

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Općinska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika u Orebiću snažno se protivi promjeni statusa umirovljenika koji su zbog niskih mirovina oslobođeni plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja, jer bi u protivnom njihov ionako nezavidan položaj bio još teži.

To je jedan od zaključaka sjednice održane u Orebiću na kojoj se najviše govorilo o borbi protiv siromaštva, kojoj je posvećena 2020. godina i kako i na koji način pomoći umirovljenicima s niskim mirovinama i poboljšati uvjete njihovog življenja.

To se odnosi i na uvjete u domovima za starije i nemoćne osobe.

O svojim zahtjevima zaključeno je upoznat će načelnika Općine Orebić Tomislava Ančića i općinske vijećnike, jer u općinskoj organizaciji Hrvatske stranke umirovljenika smatraju da bi i općina sa svoje strane morala učiniti više na poboljšanju uvjeta življenja svojih najsiromašnijih građana.

Na sjednici je izvješće o radu u protekloj godini podnio predsjednik Nikša Sambrailo, pozvavši umirovljenike da se aktivnije uključe u rad stranke i pomognu u rješavanju problema s kojima se umirovljenici svakodnevno suočavaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.