Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićki krizni stožer utvrdio protokol ponašanja prema zaraženim gostima

22.06.2020.

16:04

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na sastanku kriznog stožera Općine Orebić, na kojem je sudjelovala ovlaštena epidemiologinja doktorica Stanka Komparak, utvrđen je protokol kako se ponašati i postupiti ako je netko od gostiju koji borave na odmoru ili će doći na odmor obolio od koronavirusa ili sumnja na zarazu.

Sastanku su nazočili predstavnici kampova, hotelskih kuća, općinske turističke zajednice, taksi službe, hitne medicinske službe i ambulante Doma zdravlja u Orebiću.

Dogovoreno je da će u idućih nekoliko dana biti tiskan letak sa svima potrebnim obavijestima i brojevima telefona za kontakt s ovlaštenim osobama u slučaju sumnje na zarazu i biti upućen svima koji se bave turizmom.

Važnu ulogu, naglašeno je, imat će domaćini koji svoga gosta u slučaju sumnje na zarazu nikako ne smiju uputiti u zdravstvenu ustanovu nego odmah telefonom obavijestiti zdravstvenu službu koja će u takvom slučaju postupiti na odgovarajući način.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.