Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orebićki Stožer: Sva kulturno-zabavna događanja se otkazuju do kraja srpnja

17.07.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Odlukom načelnika Općine Orebić Tomislava Ančića u Orebiću je osnovan novi Stožer civilne zaštite Općine Orebić. Za načelnika općinskog Stožera je imenovan vatrogasni zapovjednik DVD-a Orebić Nikša Nogalo.

Ostali članovi Stožera su zapovjednik Policijske postaje Ston Hrvoje Franković, pročelnik Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja u Orebiću Darko Prižmić, direktori komunalnih društava „Vodovod i odvodnja“ i „Bilan“ u Orebiću Joško Đeldum i Tomislav Jurjević, direktorica hotela „Aminess Bellevue“ Malvina Krističević i ravnatelj Doma zdravlja u Korčuli doktor Sebastijan Fabris.

Slijedeći upute državnog i županijskog Stožera civilne zaštite, a s ciljem bolje zaštite i gostiju i domaćih ljudi i uspješnog nastavka turističke sezone, donesena je odluka da se do 31. ovoga mjeseca otkažu sva kulturno-zabavna događanja, uključujući klapske večeri i eno-gastronomsku priredbu „Okusi Pelješca“ i druga događanja na kojima se okuplja više od stotinu ljudi.

Ugostiteljima je preporučeno da se striktno pridržavaju ranije donesenih epidemioloških mjera, a isto tako i zaposlenicima u uslužnim djelatnostima. Nastavlja se i testiranje i domaćih i gostiju triput tjedno pred hotelom „Orsan“ u Orebiću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.