Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Orsanov "Outsider" pobjednik 4. Pelješke regate krstaša

11.04.2022.

14:57

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Jedriličarski klub Orsan

Jedriličarski klub Orsan

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Jedrilica "Outsider" Jedriličarskog društva Orsan u Dubrovniku s kormilarom Vedranom Kosovićem prva je stigla na cilj 4. jedriličarske regate krstaša održane proteklog tjedna u organizaciji pomorsko-sportske udruge Peliška jedra u Orebiću.

Rutu dugu 60 nautičkih milja oko otoka Korčule po vrlo povoljnom vjetru projedrila je za 7 sati i 40 minuta.

U ukupnom poretku drugo mjesto pripalo je jedrilici "Bob n'Rock" jedriličarskog društva Labud u Splitu s kormilarom Jerom Vidovićem, a treće jedrilici "Munjek RS" tog splitskog društva s kormilarom Duškom Tomićem.

Četvrta na cilj stigla je jedrilica "Regina" iz Cavtata s kormilarom Nikolom Zečevićem a peta jedrilica "Silvana" pomorsko-športske udruge Peliška Jedara s kormilarom Darkom Prizmićem.

Start regate je bio u subotu, 9. travnja u 12 sati pred mulom u Orebiću, a zahvaljujući vrlo povoljnom vjetru sve jedrilice stigle su na cilj u Orebić istoga dana do ponoći. Ukupno je sudjelovalo devet brodova iz Dubrovnika, Splita, Cavtata i Orebića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.