Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

OŠ Blato za "Erasmus +" projekt mobilnosti dobila 50 tisuća eura

07.06.2019.

12:26

Autor: Radio Dubrovnik

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Srednjoj školi Blato projekt mobilnosti učenika i nastavnika u sklopu programa "Erasmus+" - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, te financijsku potporu u iznosu od 50.682 eura.

Projekt pod nazivom "Praksom do izvrsnosti" provodi se od 1. lipnja 2019. do 31. kolovoza 2020.

Cilj projekta je unapređenje strukovnih vještina i stjecanje novih znanja učenika kroz stručnu praksu u trajanju od dva tjedna u europskim tvrtkama, a u svrhu povećanja mogućnosti zapošljavanja, osobnog razvoja i olakšavanje prijelaza na tržište rada nakon završetka strukovnog obrazovanja.

Također, ovim projektom želimo podići stručna znanja, vještine i kompetencije naših nastavnika strukovnih predmeta putem stručnog usavršavanja u trajanju od tjedan dana kod naših partnera, također u EU .

U sklopu projekta odobrene su dvije mobilnosti učenika i 3 mobilnosti nastavnika: prva u grad Sevillu, Španjolska, a druga u Hurup Thy, Dansku. U Španjolsku odlazi 10 učenika elektromehaničara te 1 nastavnik, a u Dansku 8 učenika Računalnog tehničara u strojarstvu i također jedan nastavnik. Treća mobilnost nastavnika je u Kopar, Slovenija. Sa svakom grupom učenika putuje i jedna osoba u pratnji.

Agencija financira osiguranje učenika i nastavnika za vrijeme mobilnosti, trošak puta, troškove boravka (smještaj i hrana), ulaznice za posjet kulturološkim spomenicima, gradski prijevoz u mjestu mobilnosti i troškove boravka u inozemstvu (džeparac).

Učenici i nastavnici na mobilnost odlaze već na jesen ove godine. Osim stručnog usavršavanja planirano je da učenici upoznaju i kulturne znamenitosti domaćina. Projekt je financiran od EU, a u Republici Hrvatskoj provodi ga Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.