Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

OŠ Lapad dobiva Snoezelen sobu, osigurana i dodatna sredstva za Petrinju

31.12.2020.

12:26

Autor: Radio Dubrovnik

Rotary Club Dubrovnik/ Vedran Levi

Rotary Club Dubrovnik/ Vedran Levi

Foto: - / -

Online donacijskim koncertom dubrovačkog benda Silente, koji se 29. prosinca održao u Kazalištu Marina Držića, završena je akcija "Online za pravu stvar" kojom je uspješno prikupljeno 140 000 kuna potrebnih za opremanje Snoezelen sobe u OŠ Lapad.

Ovom akcijom, također osigurano je i dodatnih 40 000 kuna koje će ići u fond za financijsku pomoć Petrinji i okolnim mjestima pogođenim potresom.

Nakon katastrofalnog potresa koji je jučer pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, iz dubrovačkog benda Silente poručili su kako muzika ne znači puno u ovakvim trenutcima i da bi voljeli da mogu napraviti više. „Nije ugodno sad ni svirati, ali nećemo klonuti. Glavu gore, srca naprijed i svak neka pomogne kako može“ – izjavili su članovi benda.

Organizatori zahvaljuju brojnoj publici koja se kupnjom ulaznice priključila online gledanju koncerta uživo, ali i svim donatorima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji te grupi Silente, Gradu Dubrovniku, Kazalištu Marina Držića i VSP Videu na pomoći u realizaciji projekta.

Donacijski koncert organizirao je Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug, a u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.