Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

OŠ Župa dubrovačka nastavlja održavati nastavu u jednoj smjeni

01.08.2021.

11:17

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli potpisali su zajednički sporazum o sufinanciranju uređenja zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić”.

Nju će privremeno koristiti Osnovna škola Župa Dubrovačka do realizacije projekta dogradnje postojeće zgrade škole, a kako bi škola od rujna ove godine i dalje nastavila održavati nastavu u jednoj smjeni.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dostavilo je Osnovnoj školi Župa Dubrovačka suglasnost na projekt uređenja postojeće zgrade u vlasništvu Zaklade ”Antun Miloslavić” te dozvolu za privremeno korištenje iste u svrhu izvođenja razredne nastave za tri razredna odjeljenja.

Sama zgrada Zaklade ”Antun Miloslavić” je udaljena 350 metara od postojeće zgrade Osnovne škole Župa Dubrovačka na Kantulama. S obzirom da je neposredno uz navedenu zgradu smještena autobusna stanica s pješačkim prijelazom neće doći do promjena u redovnom prijevozu učenika, a samim time ni do povećanja troškova školskog prijevoza.

Osnovna škola Župa dubrovačka u školskoj godini 2021./22. brojat će ukupno 915 učenika raspoređenih u 39 razrednih odjeljenja, čime je postala najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Ponosni smo na činjenicu da je Osnovna škola Župa Dubrovačka, kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija osnivač, jedna od školi s najvećim prirastom broja učenika na razini cijele države, ali smo i svjesni činjenice da su usprkos tome kapaciteti škole posljednjih godina ostali nepromijenjeni. Škola se po broju učenika iz godine u godinu povećava za po jedan razredni odjel stoga je glavni prioritet i dalje dogradnja uz postojeću zgradu škole na lokaciji ”Mljekara”.

Idejni projekt dogradnje škole trenutno je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na ishođenju suglasnosti nakon koje će se pristupiti izradi Glavnog projekta i ishođenju Građevinske dozvole za što su Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Župa dubrovačka planirali sredstva u proračunu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.